Aktivni odmor

Scuba diving Dugi Rat AKTIVNOSTI NA MORU
Rafting Dugi Rat AKTIVNOSTI NA RIJECI
Paragliding Dugi Rat AKTIVNOSTI U ZRAKU
Free climbing Dugi Rat AKTIVNOSTI NA PLANINI
PLIVANJE - RONJENJE NA DAH - RONJENJE S BOCAMA
JEDRENJE NA DASCI - NAJAM JET SKI ....
RAFTING - KAYAKING - CANYONING
RIBOLOV ....
PARAGLIDING - ZIP LINE
....
SLOBODNO PENJANJE
PLANINARENJE-BICIKLIZAM ....

Dalmacija ultra trail

Pet planina, Biokovo, Mosor, Omiška Dinara, Primorska kosa, Kozjak, tri rijeke, Cetina, Žrnovnica, Jadro uz poznate povijesne i kulturne lokacije, poput Fortice, Klisa, Antičke Salone u jednom dahu povezati će Dalmacija ultra trail, utrka koja je danas predstavljena u Splitu, u kući Slave splitskog sporta.
Utrke će se održavati u listopadu mjesecu od 21. - 23. u slijedećim dužinskim kategorijama:
165 km – start Omiš
110 km – start Klis
60 km - start Baška voda
20 km – start Dugi rat

Iako svi misle da je dalmatinski krš težak, teško savladiv, uspjeli smo naći takve rute koje nisu tehnički zahtjevne. Osim utrke na 165 kilometara, pripremili smo i kraće utrke prilagođene onima s manje kondicije i početnicima – rekao je Marko Herman iz organizatorskog tima.

AKTIVNOSTI NA MORU

PLIVANJE

Dugi Rat riviera Dugi Rat riviera Dugi Rat riviera

Na raspolaganju vam je mnogo prekrasnih pješčanih i šljunčanih plaža gdje možete prakticirati plivanje ...

RONJENJE

Dugi Rat - diving Dugi Rat - diving Dugi Rat - diving Dugi Rat - diving

Na rivijeri Dugi Rat možete prakticirati ronjenje bilo da istražujete podvodni svijet uz obalu i u plićinama, bilo da imate zahtjevnije prohtjeve kao što su klifovi i strmi podvodni zidovi, podvodne olupine iz 2. svjetskog rata, te nadasve poznata uvala Vruja. Rekreacijsko ronjenje bilo kojeg tipa zahtjeva iznimnu opreznost i dozvoljeno je samo uz pratnju licenciranih instruktora ....

JEDRENJE NA DASCI

Dugi Rat Riviera windsurfing Dugi Rat Riviera windsurfing

Windsurfing je veoma popularan na Dugoratskoj i Omiškoj rivijeri zahvaljujući konstatnim i povoljnim vjetrovima ( 7km od Dugog Rata nalazi se Ruskamen, koja je pored Bola na otoku Braču, u Dalmaciji najpopularnija lokacija među surferima ). Duž rivijere postoje organizirane škole za windsurfing ...

OSTALI SPORTOVI NA MORU

Dugi Rat beach enjoy Dugi Rat jet ski

Duž rivijere postoji više lokacija na kojima možete iznajmiti raznovrsnu opremu za sportove na moru ...


AKTIVNOSTI NA RIJECI

RAFTING

Dugi Rat riviera - Rafting Omiš Cetina - Rafting

Rafting na rijeci Cetini je jedna od omiljenijih aktivnosti turista koji borave na rivijeri. Cetina sa svojom netaknutom prirodom pruža nezaboravan ugođaj bilo da se radi o obiteljima sa djecom, starijoj populaciji, kao i onima željnim avanture na divljim brzacima ove prekrasne rijeke.
Osim adrenalinskog veslanja niz lijepe brzace, odvažite se na skokove s 5 metara visokih stijena, tuširanje ispod prekrasnog vodopada, prolazak kroz 40 metara dugu pećinu u kojoj ćete plivati kroz malo jezero te vidjeti stalaktite, stalagmite, izvore pitke vode… Nizvodno vas čeka i cetinski “Otok ljubavi” i njegovi stanovnici, sve to ukopljeno je u najljepšu vizuru zelenila rijeke i velebnog cetinskog kanjona.
VIŠE O RAFTINGU

KAYAKING

Dugi Rat riviera - Cetina Kayaking Dugi Rat riviera - Kayaking

Kayaking je dobar izbor za istraživanje skrovitih ljepota rijeke Cetine uz balansiranje nivoa adrenalina prema vlastitim sklonostima. Da bi u potpunosti i u sigurnosti doživjeli sve ljepote rijeke Cetine konzultirajte profesionalce i osigurajte stručno vodstvo.

CANYONING

Duce Vavlje sandy beaches

Canyoning je definitivno potpuno drugačiji oblik doživljaja rijeke Cetine, a koji zasigurno nećete tako brzo zaboraviti. Adrenalinsko iskustvo koje isprepliće šetnju rijekom Cetinom uz svladavanje riječnih brzaca pa sve do kupanja ispod slapova.

FISHING

Duce Golubinka panorama

Za sportski ribolov bilo kojeg oblika, bilo na rijeci, bilo na moru morate imati adekvatnu dozvolu ....

AIR ACTIVITY

ZIP LINE

Adventure tourism - Zip line Omis Adventure tourism - Zip line Dugi Rat

Zipline je adrenalinska zabava gdje se gosti, osigurani pojasom, spuštaju kroz kanjon niz čelično uže. Avantura također uključuje prethodnu obuku i kratku šetnju prirodom.
Zipline se nalazi 3km od Omiša, u kanjonu rijeke Cetine i sastoji se od 8 žica ukupne dužine 2100 m. Ovisno o veličini grupe ZIPline vam pruža do 3 nezaboravna sata zabave i prekrasne prirode.
Prijevoz do lokacije i nakon završetka zabave, natrag do Omiša osiguran je od strane agencije.

PARAGLIDING

Paragliding Omiš Paragliding Dugi Rat Riviera Paragliding Omiš Beach

Zahvaljujući povoljnim vjetrovima koji stalno pušu u ovoj regiji, rivijera je odavno prepoznata od strane zaljubljenika u paraglajding i zmajarenje. Početna točka su travnate padine Omiške Dinare, a najčešći i najsigurniji cilj je poznata omiška plaža u centru grada.

MOUNTAIN ACTIVITY

FREE CLIMBING

Riviera Jesenice - Sumpetar old ships port Riviera Jesenice - Sumpetar old ships port Riviera Jesenice - Sumpetar old ships port

Područje rivijere nadaleko je poznato kao jedna od najboljih lokacija za slobodno penjanje u Hrvatskoj. Sve rute za slobodno penjanje su nedaleko od centra grada Omiša i vrlo blizu glavne prometnice, tako da su vrlo lako dostupne svima. Bilo da ste početnik, ili iskusan penjač pronaći ćete rutu za sebe, a kao nagradu, na vrhu, dobit ćete prekasan pogled na stari dio Omiša uz kanjon Cetine, kao i obližnje dalmatinske otoke ( za lijepa vremena možete vidjeti i najudaljenije otoke kao što su Vis, Sveti Andrija, Biševo, .... )

BICIKLIZAM

Mountain bike Duće Cycling Omiš - Dugi Rat

Osjetite sve čari prirode, uživajući u ležernoj vožnji bicklom, penjući se na vrhove okolnih brda, spuštajući se makadamskim cesticama niz planinu, prateći uske puteljke uz rijeku Cetinu, .... na vama je da izaberee stazu za sebe. A za one najzahtjevnije i željne adrenalina tu su ekstremne staze za brdski biciklizam ....

PJEŠAČENJE

Riviera Jesenice - Sumpetar old ships port Riviera Jesenice - Sumpetar old ships port

Pješačke staze vas vode kroz stara pitoreskna sela, od kojih su neka potpuno napuštena, stare maslinike sa stoljetnim maslinama, kroz vinograde i borove šume, pružajući vam osjećaj daška prošlosti i zaboravljenog načina života na rivijeri ....

Putničke agencije


CYNTUS doo


Cyntus doo Travel Agency - Web site www.cyntus.com

Cyntus doo Travel Agency Dugi Rat - E-mail cyntus@cyntus.com

Cyntus doo Travel Agency - Phone +385(0)21 75 78 02

Cyntus doo Travel Agency Dugi Rat - Fax +385(0)21 75 78 03

MANDOLINA


MANDOLINA Travel Agency Duće - Web site www.mandolina-duce.com

MANDOLINA Travel Agency Duće - E-mail info@mandolina-duce.com

MANDOLINA Travel Agency Duće - Phone +385(0)21 73 53 81

MANDOLINA Travel Agency Duće - Phone +385(0)99 673 85 43

MANDOLINA Travel Agency - Phone +385(0)21 73 40 96

PLAVI HORIZONT


Plavi Horizont  Travel Agency Duće - Web site www.plavi-horizont.hr

Plavi Horizont  Travel Agency Duće - E-mail info@plavi-horizont.hr

Plavi Horizont  Travel Agency Duće - Phone +385(0)21 73 53 70

Plavi Horizont  Travel Agency Duće - Gsm +385(0)95 904 23 85

 


OLD

Dugi Rat riviera - Old village Star0 Duce

Jedno od starih sela u okolici Dugog Rata, u podnožju planine Mošnjica, je i Staro Duće sa dobro očuvanim starim kućama. Sva ova sela slijede isti arhitektonski uzorak; sva imaju ulice, ceste, male trgove, centar sela koji se uglavnom nalazi u blizini crkve ili škole, te okolna polja. Svako selo ima neki povijesni spomenik. Neka imaju crkve stare preko 200 godina, stara seoska groblja, zvonike. Okružena bujnom vegetacijom, daleko od gradske buke ili bilo kakve industrije, uživajući u nezagađenom zraku i blagoj klimi i nadasve prekrasnom pogledu na more i obližnje otoke (Brač, Hvar, Šolta), stara sela su nešto s čim će svali posjetitelj biti impresioniran na prvi pogled.

Dugi Rat riviera - Old village Krug

Jedno od starih sela u okolici Dugog Rata, u podnožju planine Mošnjica, je i Krug sa dobro očuvanim starim kućama. Sva ova sela slijede isti arhitektonski uzorak; sva imaju ulice, ceste, male trgove, centar sela koji se uglavnom nalazi u blizini crkve ili škole, te okolna polja. Svako selo ima neki povijesni spomenik. Neka imaju crkve stare preko 200 godina, stara seoska groblja, zvonike. Okružena bujnom vegetacijom, daleko od gradske buke ili bilo kakve industrije, uživajući u nezagađenom zraku i blagoj klimi i nadasve prekrasnom pogledu na more i obližnje otoke (Brač, Hvar, Šolta), stara sela su nešto s čim će svali posjetitelj biti impresioniran na prvi pogled.

VILLAGES

Dugi Rat riviera - Old village Zeljovici

Jedno od starih sela u okolici Dugog Rata, u podnožju planine Mošnjica, je i Zeljovići sa dobro očuvanim starim kućama. Sva ova sela slijede isti arhitektonski uzorak; sva imaju ulice, ceste, male trgove, centar sela koji se uglavnom nalazi u blizini crkve ili škole, te okolna polja. Svako selo ima neki povijesni spomenik. Neka imaju crkve stare preko 200 godina, stara seoska groblja, zvonike. Okružena bujnom vegetacijom, daleko od gradske buke ili bilo kakve industrije, uživajući u nezagađenom zraku i blagoj klimi i nadasve prekrasnom pogledu na more i obližnje otoke (Brač, Hvar, Šolta), stara sela su nešto s čim će svali posjetitelj biti impresioniran na prvi pogled....

Dugi Rat riviera - Old village Jesenice

Jedno od starih sela u okolici Dugog Rata, u podnožju planine Mošnjica, je i Jesenice sa dobro očuvanim starim kućama. Sva ova sela slijede isti arhitektonski uzorak; sva imaju ulice, ceste, male trgove, centar sela koji se uglavnom nalazi u blizini crkve ili škole, te okolna polja. Svako selo ima neki povijesni spomenik. Neka imaju crkve stare preko 200 godina, stara seoska groblja, zvonike. Okružena bujnom vegetacijom, daleko od gradske buke ili bilo kakve industrije, uživajući u nezagađenom zraku i blagoj klimi i nadasve prekrasnom pogledu na more i obližnje otoke (Brač, Hvar, Šolta), stara sela su nešto s čim će svali posjetitelj biti impresioniran na prvi pogled. ...